Navigatie in jas ingebouwd


Naast de navigatie schoenen, is er nu een variant daarop, de navigatie jas. In de jas zitten in beide schouders kleine elektromotortjes met een contrabalansje, zoals deze ook in je mobiele telefoon zit als die op tril-alarm moet werken.

Door te trillen in de rechter of linker schouder, wat aanvoelt alsof je op je schouder getikt wordt, kan de drager van de jas zonder op een beeldscherm te hoeven kijken gebruik maken van de navigatie functie waarin een kleine ingebouwde GPS unit voorziet.
Lampjes in de mouwen geven vervolgens aan hoe dicht je de volgende afslag nadert.

Voordeel: niet meer met je telefoon in de hand lopen, wat in regenachtig weer of met volle tassen een lastig gebeuren is, om maar niet te spreken van de uitnodiging die sommige daarin zien om je van je toestel te ontdoen. De jas is natuurlijk ook prima op de fiets te gebruiken. Hoe de ontvangst van de GPS in de auto is, en of de jas daarin ook een functie kan vervullen, valt nog te bezien.

Nadeel: één en ander werkt niet op lucht, maar op stroom, en die moet ergens vandaan komen. Oftewel zit er ergens in de jas een accu’tje verwerkt, die ook weer opgeladen moet worden. Voortaan komt u dus thuis met uw elektrische wagen, en zet u die aan de oplader. Vervolgens hangt u uw jas aan de kapstok, en doet u ook deze aan de oplader…..gekker moet het niet worden.

De jas is van Australische makelij, en gemaakt door de firma ‘Wearable Experiments‘. De invoer van gegevens gebeurd via een applicatie op je smartphone. Deze communiceert vervolgens draadloos met de Navigate Jacket.

Wil je deze jas hebben ? Een prijskaartje is nog niet bekend, dus dat zal nog even wachten worden. Voorlopig is het plan om de navigeerjas los te laten op de Europese markt via modebloggers en fashion websites.