Nokia introduceert besturingssysteem voor auto’s

Nokia komt met een nieuw soort besturingssysteem voor autofabrikanten waardoor auto’s slimmer worden en eenvoudiger in het gebruik.

Dat belooft de Finse fabrikant bij de lancering van Here Connected Driving. De merknaam Here wordt al langer door Nokia gebruikt.

Naast Here Traffic introduceert het bedrijf nu Here Auto, Here Auto Cloud en Here Auto Companion. Daardoor ontstaat een soort besturingssysteem voor auto’s, vergelijkbaar met wat Google doet met Android op telefoons en tablets.

De software kan door fabrikanten worden afgenomen en worden verwerkt in auto’s. “Het zal de fabrikanten helpen alle technologie uit auto’s en de bestuurder te verbinden met de cloud”, aldus Nokia. “Mensen eisen vandaag de dag dezelfde innovatie in hun auto als in hun persoonlijke apparaten.”

De nieuwe diensten van Nokia geven gebruikers real time informatie over files, ongelukken of omleidingen. Ook kan informatie over plekken om te eten, parkeren, eletrische auto’s op te laden of te tanken worden gevonden. Het bedrijf brengt ook een app uit voor Windows Phone en Android die met de auto kan communiceren en zo tal van gegevens over de auto kan weergeven.

Daardoor is het ook mogelijk nadat er is geparkeerd verder te lopen naar de eindbestemming met aangepaste navigatie op een smartphone. Nokia stelt dat de navigatiedienst Traffic is verbeterd. De dienst zou nu sneller en nauwkeuriger zijn.

Bron: nu.nl