Chinees navigatienetwerk Beidou operationeel

Beidou
PEKING – China’s eigen navigatiesysteem met satellieten is dinsdag operationeel geworden voor in China en omringende gebieden.

Beidou is de Chinese naam voor het sterrenbeeld “Grote Beer”, en in enige mate de Chinese tegenhanger van het Amerikaanse GPS Navstar, het Europese Galileo en de Russische Glonass. Het duurt vermoedelijk nog tot 2020 voordat Beidou wereldwijde dekking heeft.

In tegenstelling tot de eerder genoemde Amerikaanse, Europese en Russische systemen, hangen de satelieten van Beidou in een geostationaire baan. Dit betekent dat het systeem met minder satelieten toekan, en het dekking gebied daardoor wat beperkt blijft.

Welke GPS provider gaat denkt u het beste zijn ?

View Results

Laden ... Laden ...

Lees verder via : Tweakers.net